Websiteoptimalisatie

Websiteoptimalisatie

Vindbaarheid van uw website

Het hebben van een website betekent niet dat u vanzelfsprekend gevonden wordt via zoekmachines. Een website moet goed ingericht zijn en de teksten geoptimaliseerd worden op zoekwoorden. Deze website optimalisatie wordt aangeduid als SEO, de afkorting van search engine optimazation. Onderstaand leest u wat dit precies inhoudt.

 

Inhoud van uw website

Website optimalisatie begint met de belangrijkste uitgangspunten, uw product of dienst, het doel dat u met uw website voor ogen heeft en de potentiële doelgroep. Aan de hand hiervan wordt een zoekwoordenanalyse uitgevoerd. Deze zoekwoordenanalyse wordt verwerkt in het ontwerp (de structuur) van uw website. Google Adwords geeft u gratis tools voor het uitvoeren van een zoekwoord analyse.

 

Structuur van de website

Na de zoekwoordenanalyse kan de structuur van de website worden opgezet. In deze structuur worden de pagina’s bepaald inclusief de URL-naam, te verwerken zoekwoorden, metadescriptions, paginatitel, headers en overige zaken. De metadescription is de omschrijving die bezoekers zien staan in de zoekresultaten van de zoekmachine. Er wordt vaak veel aandacht geschonken aan de teksten op de site maar niet aan deze tekst. En dat terwijl deze tekst heel bepalend is of de bezoeker op de link klikt ja of nee!

 

Teksten

Uiteraard moeten de teksten aansluiten bij uw bedrijf en uw doelgroep. De belangrijkste aandachtspunten bij het tekst schrijven zijn het verwerken van de juiste zoekwoorden en het opbouwen van een consistente structuur met interne hyperlinks.

 

Call to action

Een ‘call to action’ is erop gericht de bezoeker te activeren iets te laten doen. Dit kan zijn iets downloaden, een formulier invullen of een afspraak maken. Een juiste aanpak hiervan hoort ook in de website optimalisatie strategie thuis.

 

Landingspagina

Heeft u een goede website maar weinig bezoekers? Een manier om bezoekers te vangen zonder uw hele website om te bouwen is het creëren van een landingspagina. Een landingspagina is één enkele pagina geschreven rondom een uniek zoekwoord. Een landingspagina is ideaal om aandacht te vragen om een bepaald onderwerp. Zoals deze site die geschreven is om mensen te wijzen op de gevaren van online beleggen.

Mirjam

Dit artikel is geschreven door de eigenaar van deze site en met zorg samengesteld. Omdat de (digitale) wereld om ons heen snel verandert, en informatie veroudert, aanvaarden wij geen aansprakelijkheid op de inhoud van deze tekst.

Reacties zijn gesloten.