Wat is een online magazine?

Ook wel E-Magazine genoemd

Een online magazine, ook wel E-Magazine genoemd, is eigenlijk een mini-website waar je met meer grafische en multimediale mogelijkheden een online omgeving kunt creëren rondom een thema, event of product. Het is interactief en werkt fantastisch op een tablet.

 

online magazine maken

 

Voordeel van een online magazine

Een online magazine heeft als groot voordeel dat de lezer in het thema blijft van het magazine en niet per ongeluk weg kan klikken. Stel je hebt iemand op een landingspagina binnen gekregen op je website. Iemand weet vaak niet zo snel hoe de navigatie werkt en klikt op het logo. De bezoekers belandt nu op je homepage en moet gaan zoeken naar de pagina. De kans is groot dat de bezoeker het opgeeft.

Tevens is het een mooie visuele weergave op bijvoorbeeld een tablet. Er zijn weinig belemmeringen met rasters (vaste blokken), dus je hebt  alle vrijheid om er iets prachtigs van te maken! Misschien kun je het wel het beste vergelijken met het werken in Powerpoint.

Is een online magazine maken moeilijk?

Het antwoord daarop is nee. De inhoud, dat is het moeilijke gedeelte. Content moet uniek zijn, het juiste verhaal vertellen, onderbouwd kunnen worden met sprekend fotomateriaal. Dit ’tover’ je niet zomaar uit de lucht. Een online magazine maken in de technische zin is zeker niet moeilijk. Dit vereist alleen bepaalde vaardigheden, zoals grafisch design en een klein beetje gevoel voor techniek. (Grafisch design is een vaardigheid die je niet zo maar aanleert, laat ik dat voorop stellen! Het goed kunnen omgaan met softwarepakketten betekent nog niet dat je ook kunt ontwerpen.)

 

Oude content nieuw leven inblazen

Ik ben ervan overtuigd dat je nog ‘bergen’ content op de schappen hebben liggen. Het moet alleen afgestoft worden. Dus wil je beginnen met het uitbrengen van een E-Magazine, kijk dan eerst eens welke content in gedrukte vorm aanwezig is. Waarschijnlijk heb je wel PDF-jes op de site staan. Maar dat is zo 2018 😉

Online magazine tool

Zelf proberen aan de slag te gaan? Een betaalbare en eenvoudig online magazine tool is Readymag. Een abonnement kost tussen de 200 en 300 Euro. Wil je het goedkoper proberen? Voor 25,00 Euro excl. BTW leg ik in mijn beheersysteem een magazine voor je aan. Dan kun je het zelf naar alle vrijheid proberen. En als je het afmaakt, dan mag je het magazine gerust online gebruiken hoor! Stuur mij een e-mail als je hiervan gebruik wilt maken.

 

 

Het maken van een online magazine uitbesteden

Graag maak ik van jouw oude content een modern en interactief E-Magazine. Ik heb als parttime freelancer geen tijd om je content volledig te verzorgen, maar ik vind het wel superleuk om mijzelf uit te dagen en van jouw oude content iets nieuws te creëren. Ik beschik ook over de mogelijkheden om je online magazine te publiceren.

Kosten voor het maken van een e-magazine

  • Voor het omzetten van een bestaand magazine naar een E-Magazine is de richtprijs € 25,00 exclusief BTW per pagina. De pagina’s mogen aangevuld worden met nieuw fotomateriaal en natuurlijk ook videomateriaal, wat een E-Magazine juist zo super gaaf maakt.
  • Het schrijven van kleine teksten – die met desk research gedaan kunnen worden – doe ik ook. Een gemiddelde pagina heeft 400 tot 500 woorden. Hiervoor bereken ik een vast tarief per pagina van € 35,00 exclusief BTW.  Dit is inclusief overleg en revisie.