Verandering begint bij bewustwording

Verandering begint bij bewustwording

Ik luisterde in de auto naar een audioboek over het leren lezen van mensen door non-verbale communicatie. Wat mij triggerde was de opening waarin de auteur (Sanjay Burman, kan ik overigens aanbevelen) zei dat je vooral niet de fout moet maken dat je jezelf kent, want dat is niet zo…

 

Je gedrag is verklaarbaar

In het boek “Reading People: A Master Hypnotherapist’s Guide to Understanding People in 60 Seconds!” verklaart Sanjay Burman aan de hand van herkenbare nonverbale communicatie waar de oorsprong hiervan ligt.

Ik dacht dat ik met het luisteren naar dit audioboek weer een beetje beter zou kunnen worden in mijn werk; in mijn onderhandelingen en vergaderingen. Maar in plaats van anderen bestuderen ben ik vooral naar mijzelf gaan kijken. Waarom werk ik zo hard? Waarom vind ik het belangrijk om succes te halen? Waarom haal ik zo veel plezier uit samenwerken met mijn collega’s?

Ik dacht dat ik mezelf kende, echt waar. Maar door weer eens met andere ogen naar mezelf te kijken kom ik weer tot nieuw ontdekkingen.En dat voelt goed! Want dat geeft ook het besef dat ik kan veranderen. Als ik me bewust ben van het feit waarom mijn gedrag zo is en waar het vandaan komt, kan ik zaken die ik als niet prettig ervaar veranderen.

 

Vind je innerlijke kracht naar verandering

Verandering begint bij bewustwording. De volgende stap is innerlijke kracht vinden naar verandering. Innerlijke kracht wek je op door je eigen energie level te verhogen (actief zijn, krachtige houding aannemen) en jezelf kracht in te praten. Het klinkt heel cliché, maar ik ben er inmiddels wel achter dat achter alle gezegden een grote kern van waarheid zit. Je kunt jezelf letterlijk moed inpraten. Als je er maar in gelooft.

Tip: Coach Tony Robbins

Wil je hier meer over weten? Zoek dan op YouTube eens naar Tony Robbins. Ik ben fan van deze man! Ik hoorde dat hij bijeenkomsten organiseert waar mensen meer dan 4.000 dollar voor neertellen. En ik dacht, dan ben je gek. Maar ik heb op Netflix gekeken naar de documentaire Tony Robbins: I am not your guru. Ik heb er echt vol verwondering naar gekeken en af en toe een traan gelaten… 

Mirjam

Dit artikel is geschreven door de eigenaar van deze site en met zorg samengesteld. Omdat de (digitale) wereld om ons heen snel verandert, en informatie veroudert, aanvaarden wij geen aansprakelijkheid op de inhoud van deze tekst.