QR code terug van weggeweest?

QR code terug van weggeweest?

De QR code is al in 1994 ontwikkeld. Ooit dacht ik dat dit helemaal zou doorbreken. Maar niets is minder waar gebleken. Waarom werd het niet populair? Naar mijn mening, omdat je toch een speciale app op je telefoon moest installeren om de code te scannen. En dat is iets wat mensen toch niet graag doen. Maar neem van mij aan, de QR code gaat een come back maken. Waarom? Omdat de meeste smartphones deze optie tegenwoordig standaard in de camerafunctie hebben ingebouwd. Even een QR code scannen vergt dus geen inspanning meer voor de gebruiker! Daarom biedt het vanaf heden weer meer mogelijkheden voor de marketeer.

 

QR code maken

Een QR code is te vergelijken met een barcode. Deze speciale code geeft een webadres aan. Een QR code maken is niet moeilijk. Er zijn diverse sites waarop je gratis een QR code kunt aanmaken. Bijvoorbeeld QR code generator.

Naast statische QR codes zijn er ook dynamische QR codes. Hiermee kan de verwijzing van de link gewijzigd worden zonder de QR-code te hoeven te verversen. Dat is dus hartstikke handig! En biedt ook weer meer voordelen dan het afdrukken van een volledige URL.

 

QR code scannen

Er zijn verschillende QR codes in omloop. Generiek QR codes die verwijzen naar een webpagina maar ook speciale codes om te betalen.  Niet iedere combinatie van QR code en scanner of app leidt daarom tot het gewenste resultaat! Let op: voor alle soorten QR codes geldt dat je ze niet moet scannen als je niet zeker weet wie ze heeft uitgegeven. Wees vooral waakzaam bij QR codes op papieren facturen of in e-mails. Fraudeurs kunnen facturen en e-mails onderscheppen en vervalsen. Helaas, ook hier ontkom je niet aan oplichters.

Admin

Dit artikel is geschreven door de eigenaar van deze site en met zorg samengesteld. Omdat de (digitale) wereld om ons heen snel verandert, en informatie veroudert, aanvaarden wij geen aansprakelijkheid op de inhoud van deze tekst.

Reacties zijn gesloten.