U bent op zoek naar marktinformatie van uw branche. U wilt graag weten wat de marktomvang is, welke positie u inneemt als bedrijf en waarschijnlijk heeft u nog meer vragen. Of u wilt een nieuw product of dienst introduceren. Is hier vraag naar? Hoe kijken bestaande klanten hier tegen aan? Dit soort vragen houdt iedere ondernemer of marketeer bezig. Was het maar mogelijk deze informatie met een druk op de knop op te vragen. Helaas, achter betrouwbare informatie komen is een tijdrovende en soms lastige klus.

Marktonderzoek uitbesteden

Of u nu een groot of klein bedrijf heeft, marktonderzoek is geen normale organisatorische taak. Het zal door een afdeling ‘erbij’ gedaan moeten worden. Iets ‘erbij’ doen leidt meestal niet tot de gewenste resultaten en daarnaast, hoe onafhankelijk kunt u zelf een onderzoek uitvoeren? Marktonderzoek is dan ook één van de meest voorkomende afstudeer- en stageopdrachten. Helaas voor u als opdrachtgever, maar ook als student, de begeleiding van een marktonderzoek kost zeker net zo veel tijd en inspanning als het onderzoek zelf. Immers, de voorbereiding bepaalt het succes.

Wat kan ik voor u betekenen?

Ik voer onafhankelijk marktonderzoek uit waarbij ik samen werk met studenten en stagiaires. Zo hoeft u zich als ondernemer niet te belasten met de begeleiding van studenten maar kunt u toch tegen relatief beperkte inspanning en kosten een onderzoek laten uitvoeren. Eventueel kan ook één van uw medewerkers deelnemen in het projectteam.

Kosten delen in de branche

Weten waar u staat weet u pas als cijfers bekend zijn van u en uw concurrenten. Maar als er geen overkoepelende branchevereniging is, hoe komt u aan die informatie? Als onafhankelijke bureau kan ik dit onderzoek voor uw branche uitvoeren. Cijfers blijven uiteraard vertrouwelijk en worden alleen voor de rapportage gebruikt. Aan de hand van de totalen kunt u uw positie bepalen.