WordPress is de nieuwe standaard voor het opzetten van een eigen website. Het is ‘open source software’ wat betekent dat er door iedereen gratis gebruikt van gemaakt kan worden. Uiteraard is alleen de basis gratis en zit het verdienmodel in WordPress in het kopen van sjablonen en plug-ins. Maar ook met de basisversie en gratis plug-ins maakt u al heel snel een aardige website en hoeft u niets van programmeren af te weten.

Referenties

Voorbeelden van een aantal sites die ik gemaakt heb met WordPress, naast uiteraard deze site. Mijn sterke kant is dat ik niet alleen zorg voor de technische opzet, maar ook voor het schrijven van alle teksten en verzamelen en bewerken van fotomateriaal. Ik adviseer u bij de keuze van de domeinnaam en de hosting. U sluit dit zelf af, ik wil hier verder geen rol in speel. Na realisatie van de site heeft u deze volledig in eigen beheer en desgewenst geef ik een korte training inclusief SEO adviezen. Ideaal voor de startende onderneming.

In tekst schrijven gaat meer tijd zitten dan in de opzet van de site!

Voordelen WordPress

Het grote voordeel van WordPress is dat het erg zoekmachinevriendelijk is en natuurlijk dat de nieuwste technieken er automatisch in verwerkt worden. Ook zijn er wereldwijd veel designers actief die sjablonen maken voor WordPress. Zo heeft u altijd veel keuze en dat alles tegen een betaalbare prijs.

WordPress site opzetten

Onderstaand de stappen die u moet ondernemen voor het opzetten van een WordPress site. Het lijkt vrij eenvoudig maar als u het nog nooit gedaan heeft zult u wel even moeten zoeken. Wilt u geen tijd en energie steken in het opzetten van de site? Dan help ik u graag verder. Binnen een paar uurtjes heeft u een website staan. Vervolgens kunt u deze zelf onderhouden en heeft u naast de jaarlijkse hosting kosten er geen onderhoud meer aan. Uiteraard schrijven wij de teksten ook graag voor u!

  1. Leg een domeinnaam vast en sluit een hostingpakket af.
  2. Download op de site van WordPress het installatiepakket.
  3. Upload de directory met het (uitgepakte) installatiepakket naar de provider.
  4. Maak bij uw provider een database aan. Dit staat meestal wel eenvoudig aangegeven. Noteer de gegevens zoals databasenaam, gebruiker en wachtwoord.
  5. Nu gaat u naar het website adres www.uwdomein.nl/wordpress/ en nu volgt vanzelf de installatieinstructie. Na registratie kunt u inloggen en de website opzetten.