Wageningen, 14 november 2013

Heeft u hem al gevonden, dat Gouden Ei? Ik zoek er dagelijks naar, althans niet bewust, maar de nieuwe Facebook, het nieuwe YouTube, de tweede Bol.com. Dat zou toch fantastisch zijn of niet! U kunt vast niet ontkennen dat u daar ook wel eens van droomt. Immers, hoe komt u anders op een blog van Het Gouden Ei?

Onze zoon zoekt ook altijd naar het Gouden Ei, en dan vooral iets dat nog niet bestaat (en waar je vooral weinig voor hoeft te doen ;-)). Mijn steevaste antwoord hierop is “lieverd, je hoeft niet perse te zoeken naar iets dat nog niet bestaat. Je moet gewoon zorgen dat je iets doet wat je leuk vindt en dat je beter bent dan de rest!” Wijze woorden, maar leef ik daar zelf ook naar? Stiekem als ik een idee heb ga ik ook eerst browsen of iemand anders al zo slim is geweest. Hè jammer, ik type het zoekwoord en tada, weer pagina’s vol resultaten. Dan geef ik ook op. Is dat ene unieke idee eigenlijk nog wel mogelijk dan?

Vanochtend werd ik wakker vol energie, want jippie, een volle kantoordag voor de boeg. Heerlijk!  Lekker in mijn werkoutfit (details zal ik je besparen), geen stress in de auto, geen tijd doden tussen afspraken door. Een enorme to-do lijst op mijn bureau maar eerst een kopje koffie, de krant lezen en door mijn nieuwsbrieven heen scrollen. Helaas, of misschien juist goed, worden mijn Gouden Ei hersenen gewekt door een nieuwsbrief in mijn mailbox. Wat een onzin hoor ik mezelf denken, dat niemand daar nou eens een oplossing voor verzint. En ja hoor, daar gaan weer. Afgeleid van hetgeen ik allemaal wilde doen eerst een stukje desk research. Hé verdomd, nu kan ik toch niets maar dan ook werkelijk niets vinden dat op mijn idee lijkt. Is het dan zo subliem geniaal of is het gewoonweg niet uitvoerbaar dat het nog niet bestaat? Ook heel menselijk zijn de Beren op de weg, die schijnen heel graag Gouden Eieren te lusten.

Hmmmm tijd om na te denken. Of moet ik eerst iemand benaderen? Helaas ken ik niemand in die branche dus je idee in de handen leggen van een vreemde is ook wel tricky. Ik vertrouw graag mensen maar zelfs met de simpelste afspraken als een betalingstermijn word ik tegenwoordig zwaar teleurgesteld (ja, die klanten heb ik ook). Ik blijf nog maar even broeden denk ik…